Bella Donna hoeslakens

Bella Donna hoeslakens worden geproduceerd bij de firma Formesse in Löffingen in zuid Duitsland. De firma Formesse is niet alleen producent van hoeslakens maar ook van matras beschermers, moltons, kussenslopen en zomerdekens.Het assortiment hoeslakens bestaat uit 3 series: Bella Donna, Bella Gracia en Bella Sephina.De Bella Donna serie wordt nog een onderverdeelt in: Bella Donna Jersey, Bella Donna Premium, Bella Donna Professional, Bella Donna Frottee(badsof) en Bella Donna Organic. De serie Bella Gracia en Bella Sephina wordt verder niet onderverdeeld.Het assortiment moltons bestaat uit 2 series: Bella Donna en Satinesse waarvan de serie Bella Donna is onderverdeelt in: Bella Donna edel molton en Bella Donna Clima en de serie Satinesse is onderverdeelt in: Satinesse Air en Satinesse Protect.Kussenslopen worden gemaakt als Bella Donna jersey, Bella Donna Interlock maar ook als molton in de vorm van Bella Donna Clima en Satinesse Air.

Bella Donna Jersey hoeslaken.

De bestseller voor normale matrassen.
Het Bella Donna Jersey hoeslaken is verreweg het meest verkochte hoeslaken bij de firma Formesse. Voor dit hoeslaken wordt de beste langvezelige mako-katoen gebruikt veredelt met Aloë vera en zijde proteïne. Dit zorgt ervoor dat het Bella Donna Jersey hoeslaken pillingvrij is en heerlijk aanvoelt. Door de dikke kwaliteit jersey van ongeveer 230 gr/m2 in dit hoeslaken ook gewaarborgd van een lange levensduur. Het elastiek wat rondom verwerkt wordt is van zeer hoge kwaliteit zodat het Bella Donna hoeslaken perfect zonder plooien past om iedere matras tot 30 cm hoogte. Niet alleen de functionaliteit van het hoeslaken is belangrijk maar natuurlijk ook het design. Om die reden wordt het Bella Donna hoeslaken gemaakt in 54 verschillende kleuren zodat het afgestemd kan worden op Uw andere bedtextiel. Ieder Bella Donna product heeft een zogenaamde “slimme hoek”. In de rechter bovenhoek van het hoeslaken bevindt zich een label met daarop de maat en de wasvoorschriften. Op deze manier hoeft U nooit meer de breedte of lengte van het hoeslaken te zoeken. Bella Donna hoeslaken mogen op 60 graden gewassen worden. Het beste kan hiervoor vloeibaar wasmiddel gebruikt worden. Er mag geen bleek gebruikt worden. Bella Donna hoeslakens mogen niet worden gestreken. Bella Donna hoeslakens zijn samengesteld uit 97% Katoen veredelt met Aloë Vera en zijde proteïne en 3% Elastan.

Bella Donna hoeslakens zijn verkrijgbaar in de volgende maten:

70-80 cm x 200-220 cm
90-100 cm x 190-220 cm
120-130 cm x 200-220 cm
140-160 cm x 200-220 cm
180-200 cm x 200-220 cm
200 x 200-240 cm

Bestel nu een Bella Donna Jersey hoeslaken

Bella Donna jersey ALTO hoeslaken

Het hoeslaken met extra hoge hoeken.
Het Bella Donna jersey ALTO hoeslaken heeft dezelfde eigenschappen als het normale Bella Donna jersey hoeslaken met als enige verschil dat dit hoeslaken speciaal geschikt is voor matrassen met een hoekhoogte tot 40 cm. Zowel om de hoeken als de zijkanten van zeer dikke matrassen zal dit Bella Donna ALTO perfect passen.

Bella Donna jersey La Piccola

Hoeslaken voor toppers.
Een andere variant van het Bella Donna Jersey hoeslaken is de “La Piccola”. Het woord zegt het al: Piccola staat voor klein en in dit geval wordt de hoekhoogte bedoelt. De Bella Donna La Piccola is speciaal gemaakt voor toppers ( ook wel topmatras genoemd) van boxspring bedden. Het Bella Donna La Piccola hoeslaken heeft speciaal gevormde hoeken zodat het hoeslaken niet van de topper afschiet. Voor toppers met een split (verstelbare boxsprings) is er de Bella Donna La Piccola DUO 1. Er zijn ook topper die niet alleen aan het hoofdgedeelte een split hebben maar ook aan het voet gedeelte. Hier voor is er de Bella Donna La Piccola DUO 2. De eigenschappen van dit hoeslaken zijn verder hetzelfde als de normale Bella Donna Jersey.

Bella Donna Jersey hoeslaken
Bella Donna Alto
Bella Donna La Piccola

Bella Donna Premium hoeslaken

De absolute top.
Je zou bijna denken dat het niet mogelijk is maar er toch nog een overtreffende trap van het normale Bella donna Jersey hoeslaken namelijk de Bella Donna Premium. Dit zeer hoogwaardige hoeslaken is zeer zacht door het veredelde jerseydoek van fijn getwijnd garen. Daarbij wordt een speciale merceriseertechniek toegepast die er voor zorgt dat de elasticiteit en de terugsprongkracht van het jersey doek extra lang gewaarborgd blijft. Dit Bella Donna Premium hoeslaken is op verzoek ook te krijgen als ALTO voor extra dikke matrassen, als La Piccola voor topper en als duo voor toppers of matrassen met een split. De samenstelling van her Bella Donna Premium hoeslaken is: 96% Lang vezelig katoen veredelt met Aloë Vera en zijde proteïne en 4% Elastan. Het Bella Donna Premium hoeslaken is te krijgen in 24 verschillende kleuren.

Bella Donna Premium hoeslaken

Bella Donna Professional hoeslaken

Het hoeslaken voor de hotelbranche
De Bella Donna Professional heeft de firma Formesse in het leven geroepen voor de hotel branche. Dit hoeslaken heeft ook weer alle eigenschappen van het normale Bella Donna Jersey hoeslaken met als verschil dat dit hoeslaken gewassen kan worden op 90 graden. Bij dit hoeslaken wordt speciaal kook en bleekvast elastan gebruikt zodat dit hoeslaken ook gebleekt kan worden. Op verzoek is dit hoeslaken te krijgen in de ALTO en La Piccola uitvoering. Het Bella Donna Professional hoeslaken is gemaakt van 97% katoen en 3% Elastan en is verkrijgbaar in de kleur wit.

Bella Donna Frottee (Badstof) hoeslaken

Knuffelzacht hoeslaken
Dit Bella Donna badstof hoeslaken is speciaal gemaakt voor de extra koude winternachten. Het Bella Donna badstof hoeslaken onderscheidt zich echter ten opzichte van andere badstof hoeslakens omdat de firma Formesse de typische badstof lussen extra klein maakt waardoor het hoeslaken er bijna net uitziet als velours en ook zo zacht aanvoelt.Ook dit hoeslaken heeft de verzorgings substantie Aloë Vera waardoor het zeer zacht aanvoelt en een mooie glans heeft. De samenstelling van het Bella Donna badstof hoeslaken is 68% katoen, 30% Polyamide, 2% Elastan. Het Bella Donna Badstof hoeslaken is te verkrijgen in 18 verschillende kleuren.

Bella Donna Badstof

Bella Donna Organic hoeslaken

Het BIO hoeslaken
Het Bella Donna Organic hoeslaken staat voor gezond slapen op een katoenen doek van gecontroleerde biologisch teelt. Dit hoeslaken is perfect geschikt voor overgevoelige huid en allergie klachten.Dit Bella Donna Organic hoeslaken draagt bij aan het milieu, eerlijkheid en gezondheid. Bij de verwerking van dit hoogwaardige hoeslaken wordt sterk rekening gehouden met minimale hoge sociale normen voor iedereen die betrokken is bij de productie. Zo wordt er ook toezicht gehouden dat katoenboeren een eerlijke prijs krijgen voor hun oost. Niet voor niets is dit Bella Donna Organic hoeslaken dan ook gecertificeerd volgens GOTS (Global Organic Textile Standard) wat staat voor de internationale standaard voor ecologisch textiel. Om dit hoeslaken natuurlijk te houden wordt het niet geverfd en alleen in zijn natuurlijke kleur geleverd. (lijkt op gebroken wit) Het Bella Donna Organic hoeslaken wordt als volgt samen gesteld: 97 % langstapelig katoen (kbA) en 3 % elasthan. Gecertificeerd volgens GOTS. Natuurlijk getest volgens ÖkoTex-norm 100

Bella Donna Organic